Hitta rätt skrivare till ditt kontor

Att hitta en skrivare som passar kontorets behov kan vara både svårt och tidskrävande. Större skrivare är ofta otroligt dyra och förbrukar enorma mängder bläckpatroner samtidigt som mindre skrivare ofta inte kan hantera den kapacitet som krävs för ett större kontor.

Allt handlar så klart om hur mycket skrivaren kommer att användas. För ett mindre kontor är behovet av en skrivare ofta likvärdigt med skrivarbehovet för ett normalstort hem, på större kontor kan behovet vara många gånger större än så. Även verksamhetens art påverkar vilken typ av skrivares som krävs för att hantera kontorets förbrukning.

Rätt skrivare kan spara tusenlappar

skrivare-blackpatronerGenom att lägga ner lite tid så kan rätt skrivare vara en investering som långsiktigt sparar företaget både pengar och tid. Några faktorer som kan vara bra att ta med i jämförelsen är:

  • Pris – Många skrivare är väldigt lika varandra och då blir det inte konstigare än att priset får avgöra vilken skrivare som är mest prisvärd.
  • Snabbhet – Vid brådskande ärenden eller bara allmän otålighet är en snabb skrivare väldigt praktiskt att ha på kontoret. Snabbheten mäts ofta i antal sekunder/sida. Även snabbheten på eventuell scanner kan vara värd att undersöka om det är något du använder ofta.
  • Typ av bläck – Tänk på att undersöka vilken typ av bläckpatroner skrivaren användar, hur stor förbrukningen är och vad den aktuella typen av bläckpatroner kostar. På så vid är du förberedd på skrivarens framtida driftskostnader
  • Anslutningar – Vanliga anslutningstyper är Wi-Fi, Bluetooth, Ethernet och USB. Vilken av dessa som passar dig bäst är högst individuellt men absolut en faktor du bör ha med i din jämförelse.
  • Funktioner – Vanliga funktioner utöver vanlig ensidig utskrift är dubbelsidig uskrift, utskrift av fotopapper och möjlighet att scanna och kopiera. Är det här krav som du ställer på din framtida skrivare så var noggrann att kontrollera att skrivaren du tittar på har dessa funktioner.

Rätt skrivare kräver rätt bläckpatroner

Utan bensin kommer bilen ingenstans och utan bläckpatroner blir din skrivare minst lika värdelös som bilen. Att hitta rätt bläckpatroner kan dessutom vara minst lika krångligt som att hitta rätt typ av skrivare, men även här finns pengar att spara. Finns det en stor marknad så finns det ofta ett stort utbud, något som gäller även bläckpatroner. Jämför bläckpatroner för att hitta det bästa alternativet kan spara dig både pengar, tid och bekymmer. Många företag och hemsidor erbjuder jämförelser av priser på bläckpatroner som passar samma slags skrivare för att du inte ska behöva spendera varken tid eller pengar i onödan.