Hyresgäster

Kungsbrohuset har sedan det öppnande 2010 blivit ett toppval för företag som försöker hålla en grönare profil, tack vare sin uttalade ambition att vara en av världens mest energieffektiva fastigheter. Med hjälp av utnyttjandet av överskottsvärme från Stockholm Central samt unika energisparande lösningar i konstruktionen har man lyckats kapa energianvändningen till hälften av byggrådets rekommenderade värde. Flera av företagen som är hyresgäster har anknytning till Schibsted, varför fastigheten även går under namnet Schibstedhuset. Även ett antal fristående företag som Walt Disney Nordic ligger i denna fastighet.

Lokaler Kungsbrohuset

Kungsbrohuset består idag av en total yta på cirka 27 000 kvadratmeter av vilket ungefär 19 500 kvadratmeter utgör kontorslokaler medan resten är serviceanläggningar som hotell, restauranger och butiker. Huset utgörs av 13 våningar av vilka 10 ligger ovanför gatunivån, på plan fyra ligger de tidigare nämnda serviceinrättningarna. Byggherre och fastighetsförvaltare är det statligt ägda fastighetsbolaget Jernhusen, som förvaltar och projekterar fastigheter i samband med järnvägar och spårvägar i Sverige. Kungsbrohusets uttalade miljöprofil med energieffektiva och klimatsmarta lösningar lockar många hyresgäster som finner möjligheterna att gå utbildningar inom avfallshantering, att ladda elbilar och att minska företagens miljöpåverkan generellt väldigt lockande. Fastigheten är miljöcertifierad enligt tre olika system, Green building, P-märkning och Miljöklassat hus, vilket är ännu ett bevis på hur välanpassade dessa lokaler är för miljömedvetna företag.

Schibsted

Schibsted är en mediekoncern med rötterna i Norge som introducerades på Oslo börs redan 1992. Idag är man ett av Skandinaviens ledande mediebolag och agerar inom förlag, press, multimedia och mobila tjänster för att nämna några. Schibsted har idag runt 1300 anställda i Sverige. Ett flertal Schibsted bolag huserar just nu i Kungsbrohuset då man håller på att samla sin svenska verksamhet på en och samma adress. Bland de Schibstedbolag som huserar i Kungsbrohuset märks exempelvis Aftonbladet och Svenska Dagbladets redaktioner. Här finns även ett antal nättjänster från Schibsted, såsom Blocket.se, Hitta.se, Lendo.se och Tv.nu. Alla dessa företag kan ta del av fastighetens unika energilösningar samtidigt som man drar nytta av det extremt centrala läget. Det fantastiska läget precis ovanför Stockholm Central gör att hyresgäster och besökande i fastigheten kan resa till Arlanda på endast 25 minuter, dessutom har de snabb och enkel tillgång till all kollektivtrafik som finns i Stockholms län.

 

Shibstedt media group

 

Andra verksamheter

I fastigheten finns även serviceföretag, exempelvis First Hotel Kungsbron, butiker och ett antal restauranger. First Hotel Kungsbron är ett trestjärnigt hotell som tack vare sin placering i Kungsbrohuset erbjuder unika möjligheter för den miljömedvetne besökaren. First Hotel Kungsbron är ett utmärkt val av boende för alla som är på genomresa eller besökare till företag i Kungsbrohuset eller i de närliggande fastigheterna. Andra serviceinrättningar är exempelvis Vapiano som öppnade sin tredje restaurang i Sverige i Kungsbrohuset 2010. Vapiano är en populär restaurangkedja för italiensk mat som erbjuder ett slags mellanting mellan snabbmat och vanlig a la carte meny, ett perfekt alternativ för båda anställda och besökare. Här kan man även ta ett glas vin, köpa färsk pasta eller bara träffa vänner över en utsökt middag.