Kommunikationer

Kungsbrohuset har blivit berömt för sina unika kombinationer av energisparande åtgärder som genomsyrat hela bygget, från projektering, placering och utförande av huset, till den speciella service fastighetsägaren erbjuder hyresgästerna för att uppnå full miljömedvetenhet. En viktigt aspekt ifråga om placeringen är närheten till kommunikationer, vilket uppmuntrar hyresgästerna att låta bilen stå och istället använda sig av kollektivtrafik. Vare sig man behöver åka långa distanser eller bara enkelt ta sig till och från jobbet inom kommunen så vill man från Jernhusens sida förenkla resandet för de anställda och det är därför Kungsbrohusets placering ovanpå Stockholm Centralstation är idealisk.

Flyg

Arlanda ExpressTack vare Kungsbrohusets placering tar det mindre än fem minuter att ta sig till de flesta av alternativen för trafik till Arlanda eller Bromma som finns i dagsläget. En snabb promenad tar resenären direkt till Cityterminalen där Flygbussarna och andra bussbolag har avgångar varje kvart större delen av dygnet direkt till Arlanda. Bussresan tar som minst 50 minuter, beroende på hur mycket trafik det är. Precis under Kungsbrohuset finns även perrongen för Arlanda Express, snabbtåget som på mest miljövänliga och snabbaste sätt tar resenärer direkt till Arlandas olika terminaler. Från Stockholms Central avgår även fjärrtåg och pendeltåg varav vissa stannar på Arlanda Station, från vilken en rulltrappa leder resenären direkt in till SkyCity. Till Bromma Flygplats tar man sig enklast med Flygbussar direkt från Cityterminalen med avgångar flera gånger i timmen.

Tåg

Tåg KungsbrohusetFrån Stockholm Central, strax under Kungsbrohuset, avgår fjärrtåg och pendeltåg till alla destinationer i Sverige, både med SJ och andra tågbolag. Snabbtåg till Göteborg avgår flera gånger om dagen och tar resenären till västkusten på bara tre timmar. Avgångar till Köpenhamn och Oslo gör resten av Skandinavien tillgängligt med enbart en kort promenad och en tågbiljett. Till Köpenhamn kan man ta sig sex gånger om dagen med X2000 och Intercity, och då tåget stannar vid Kastrup är detta ett smidigt alternativ för den som reser med flyg från Köpenhamn. Behöver man ta sig runt i Stockholms län använder man sig av pendeltågstrafiken som utgår från samma del av Stockholm Central som fjärrtågen. Pendeltågssystemet består idag av fyra huvudlinjer med 53 stationer, totalt 211 kilometer, med vilket man kan nå från Nynäshamn till Uppsala och Arlanda. Inför tågresan finns ett stort antal restauranger, caféer och butiker tillgängliga i centralhallen så att man inte behöver resa utan sin favorit tidskrift eller en kopp nybryggt kaffe.

Kollektivtrafik

Kommunikationer SL KungsbrohusetStockholm Central är knuten till T-Centralen, Stockholms största hub för kollektivtrafik. Härifrån utgår inte bara de flesta bussar utan även alla tunnelbanelinjer och pendeltåg. Stockholms tunnelbanetrafik består av 7 linjer med 100 stationer och en total banlängd på 110 kilometer. Med den tar man sig snabbt och enkelt runt i hela inre delen av Stockholm. Bussnätet som även det strålar samman i närheten av Stockholm Central, Cityterminalen och Sergels Torg utgör ett av de snabbaste sätten att resa runt mellan Stockholms olika delar. Stockholms län har ungefär 500 busslinjer som även trafikerar angränsande län. Med lokaler i Kungsbrohuset har man alltså tillgång till ett stort antal olika kommunikationer med vilka man kan röra sig mellan Stockholms inre delar och snabb direktaccess till flygplatsen.